OM-azon.: 030081  2484 Agárd, Iskola utca 2.
06 (22) 579-019
chernel.titkarsag@gmail.com   Nyitva: H-P: 7:00 - 18:00

Diákigazolvány igénylése

Diákigazolvány igénylése

Többek között különféle kedvezmények – például utazási kedvezmény – igénybe vételéhez, sportversenyeken való részvételhez.

A kormányablakban, a Polgármesteri Hivatal földszintjén.

Ide előzetesen időpontot kell kérni, akár személyesen, akár a magyarorszag.hu oldalon keresztül. 

A diákigazolvány igénylésének feltétele a meglévő személyi igazolvány, vagy útlevél – már az elsősök esetében is – valamint lakcímkártya.

Ha a diáknak személyi igazolványa és útlevele sincs, akkor a kormányablakban van lehetőség ezt is igényelni (a diákigazolvány igényléssel együtt intézhető). Kiskorú diákot a szülőnek, törvényes képviselőnek is el kell kisérni (ő is vigyen magával személyit, mert igazolnia kell magát).

Lefényképezik a tanulót, ha tud írni, akkor felveszik az aláírását, és kitöltetnek vele vagy a szüleivel, törvényes képviselőjével egy úgynevezett NEK-adatlapot. A kész NEK-adatlapot kell leadni nálunk az iskolában az iskolatitkárnak (első elemet). A diákigazolvány igénylése ingyenes.

Messze nem azonnal. Az igénylést leadjuk az Oktatási Hivatalnak, aholidővel legyártják, és kiküldik hozzánk az iskolába. Ha megérkezik, szólunk a tanulónak.

Ha kérik, a diákigazolvány-igénylés után, a NEK-adatlap leadáskor a tanuló számára ideiglenes diákigazolványt állítunk ki a titkárságon.

Matrica csak 16 éves kor után kell az igazolványra, igénylése a titkárságon történik. A matrica egész tanévre érvényes.