OM-azon.: 030081  2484 Agárd, Iskola utca 2.
06 (22) 579-019
chernel.titkarsag@gmail.com   Nyitva: H-P: 7:00 - 18:00

Iskola tanárai

Iskolai arborétum

Az iskolánk környezete

Babiczné Kiss Erika

Az iskola épületét és a pályák környékét mindenhol növények veszik körül. Ők teszik természetessé, hangulatossá, árnyékossá udvarunkat.

Iskolánk átépítése után a kertet szakember segítségével tervezgettük. Növényeket válogattunk, növénytársulásokat alakítottunk ki, az adott klimatikus viszonyoknak megfelelően. A beültetésben az osztályok és a szülők segítettek. Minden osztálynak volt egy területe, amelynek a beültetése, majd további gondozása, -mint jó gazdának- volt a feladata. Régen ebben a technika órák is segítettek. Időnként voltak nagy megmozdulások, ahol szülők, diákok, tanárok együtt szépítgették, alakították, gazdagították a kertet. A bővítés tudatos volt, arborétummá alakítottuk, a növényeket kis táblákkal láttuk el, ahol a neve, jellemzője szerepel, amely alapján fel lehet ismerni őket. Természetesen az oktatásba is beépítettük, hiszen a növényfelismerés, növényhatározás itt a kertben valósul meg.

Az egyik védett sarokban egy kis tó is helyet talált, ahol hol kicsik rajzolgatnak, hol nagyok ismerkednek a vizi élővilággal. Az árnyasban pedig, a kerti bútorokon ülve változatos tanítási órákat tartunk.

Ugyancsak a kertünkhöz kapcsolódik egy szép hagyomány, a nyugdíjba vonuló tanárok emlékfa ültetése. Ezzel folyamatosan megújítjuk kertünk növényvilágát.

Feladatunk, hogy ezt a szép kertet, a felnövekvő nemzedéknek gondozásra, használatra átadjuk.

magyar, történelem

testnevelés

tanító, fejlesztő pedagógus

tanító

tanító, német

informatika, digitális kultúra

napközis nevelő

angol, kémia

tanító

tanító, digitális kultúra

angol, történelem

matematika, testnevelés

földrajz, rajz

német, történelem

etika, fizika, földrajz

tanító, erkölcstan

angol, ének, etika

iskolai segítő

angol, napközi

testnevelés, napközis nevelő

tanító, irodalom, nyelvtan

földrajz, biológia

testnevelés

angol, irodalom, nyelvtan